marți, 11 decembrie 2012


Tatuaj sprancene – un trend de actualitate

Tatuajul pentru sprancene se recomanda ca solutia salvatoare in cazuri in care schimbarea formei de sprancene are un impact inestetic asupra trasaturilor fetei.

Astfel putem afirma ca procedura de tatuare a sprancenelor are rolul de a ne imbunatati aspectul fizic si de a corecta greseli in pensat si ingrijirea sprancenelor pe care le-am facut in trecut.

Sunt multe cazuri in care forma de sprancene este neregulata, intrerupta sau prezentand goluri partiale. Multe dintre femei recurg in aceste conditii la utilizarea unui machiaj corector pentru sprancene, fiind dependente de creioane dermatografe sau de farduri pentru sprancene.

Tatuajul pentru sprancene vine in aceste cazuri ca o solutie pe termen lung, o metoda de a le oferi femeilor de pretutindeni aspectul de sprancene care sa le puna in valoare trasaturile fetei si sa le redea increderea in propria persoana.

Tatuajul pentru sprancene este o tehnica de tatuare a pielii cu pigmenti cosmetici medicali introdusi printr-o tehnica speciala in straturile superioare ale pielii.

Posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de culori creata special pentru tatuarea sprancenelor face din aceasta metoda cosmetica un trend care capata din ce in ce mai mult teren. Tehnica de pigmentare imita firul de par, iar spranceana va capata forma dorita.

Tatuaj sprancene - studiu de caz

Procedura de tatuaj pentru sprancene se recomanda femeilor in cazul in care sprancenele:
  • sunt prea rare sau prea scurte;
  • au o forma inestetica;
  • sunt inegale sau prezinta goluri;
  • au fost pierdute integral din motive de sanatate sau accident;
  • sunt foarte putin vizibile;
  • sunt afectate de semne sau cicatrici (de regula survenite in urma purtarii de pierce in sprancene).


Tatuaj sprancene - analiza procedurii


In urma programarii facute la un salon de estetica faciala pentru un tatuaj de sprancene, vei fi informata cu privire la metoda de lucru, aparatura folosita, masurile de sterilizare si igiena, precum si despre cum ai grija pe viitor de noul tatuaj de sprancene.
Tatuajul sprancenelor se va face ulterior, dupa analiza tonului pielii tale, a nuantei de par si a simetriei faciale - aspecte de baza in estetica faciala.


Numai dupa ce probezi, alaturi de cosmeticiana, diferite modele de tatuaj de sprancene cu ajutorul simularii prin desen, poti alege forma cea mai potrivita pentru tatuajul sprancenelor.

Tatuarea sprancenelor se face intr-o sedinta, o a doua sedinta fiind rareori necesara, la un interval de 2-8 saptamani de la procedura initiala. In acest caz, a doua sedinta este gratuita.

Tatuaj sprancene - durata de viata

Durata de viata a unui tatuaj de sprancene este principala preocupare, in afara de aspect, la care femeile sa gandesc inainte sa faca aceasta investitie, considerata de unii a fi inutila.

Cat timp se va pastra culoarea initiala a tatuajului? Raspunsul la aceasta intrebare tine de multi factori, precum tipul de piele, culoarea tenului, stilul de viata, gradul de expunere la soare, culoarea aleasa pentru tatuajul sprancenelor sau ingrijirea pielii.

Majoritatea specialistilor in tatuajul sprancenelor sunt de acord ca aceasta procedura dureaza pana la 3-5 ani.

Tatuaj sprancene - metodologie si tipuri de tatuaj

Exista doua tipuri de tatuaj de sprancene: pigmentare fir cu fir sau contur plin. Pentru un look mai natural si o interventie subtila, se propune prima varianta. Firele de par naturale raman, deci nu sunt rase sau pensate total.

Printre ele se realizeaza, prin tatuare, fire care imita prezenta parului, in asa fel incat sa umple golurile inestetice. Dupa, tot prin tatuare se realizeaza un fond mai deschis la culoare pe toata suprafata sprancenelor.


Conturul plin este atunci cand pentru a se obtine sprancene tatuate se umple toata suprafata sprancenei prin tatuare fara imitarea firelor de par.

Alegerea procedurii se face de catre client sau impreuna cu esteticiana in functie de fiecare caz in parte, pretul ramanand acelasi oricare ar fi optiunea ta.

Tatuaj sprancene - ingrijirea sprancenelor dupa interventie


Dupa realizarea unui tatuaj, la fel ca in cazul oricarei interventii estetice, vor exista anumiti pasi de ingrijire, care garanteaza durata de viata a tatuajului sprancenelor.

Ce inseamna grija pentru un tatuaj de sprancene:
  • folosirea regulata a cremei post-tratament primita gratuit de la esteticiana;
  • evitarea transpiratiei intense;
  • evitarea solarului, saunei sau a inotului;
  • evitarea expunerii indelungate la soare;
  • evitarea atingerii fetei cu mainile murdare.

Concluzionez prin a va sugera sa recurgeti la aceasta interventie privind-o ca necesitate si in niciun caz ca un trend in plus la care trebuie sa va raportati.

Mult succes in decizia de a recurge la estetica cosmetica si nu uitati ca simetria sprancenelor este, la urma urmei, obiectivul vizat cand alegeti sa treceti prin interventia unui tatuaj de sprancene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu