Vă recomand tatuajul semipemanent şi nu cel permanent, ale cărui rezultate se menţin între 3-5 ani, iar culorile folosite sunt naturale, nu stridente. În acest fel sunt evitate situaţiile în care trebuie înlăturat tatuajul (procedură dureroasă, lasă urme/cicatrici) şi oricând culoarea poate fi schimbată. Oricum de-a lungul timpului culoarea se va atenua treptat, astfel încât dupa un an, make-up artistul recomandă repetarea tatuajului în vederea intensificării culorii sau folosirii unui pigment cu altă nuanţă.
Machiajul semipermanent te ajută să îţi accentuezi calităţile fizice şi să îţi acoperi micile imperfecţiuni. Iată nişte argumente care te vor convinge să apelezi cât mai rapid la machiajul semipermanent: vei economisi timp dimineaţa şi bugetul tău va fi salvat, întrucat produsele cosmetice nu vor mai fi o bună perioadă de timp pe lista ta de cumpăraturi, vremea nefavorabilă, ploaia, vântul, nu vor avea nicio şansă în faţa trăsăturilor tale fizice perfect conturate, iar dacă ai un ten problematic, care nu se împacă prea bine cu diverse produse cosmetice, atunci machiajul semipermanent a fost inventat chiar pentru tine!
Cine poate face tatuaj semipermanent şi care sunt zonele?
Tatuajul semipermanent este o procedură la care poate apela oricine vrea să-şi accentueze sprâncenele, buzele sau ochii. Însă dacă persoana respectivă se hotărăşte ulterior să facă şedinte cu Botox, laser sau derma-abraziune, ar trebui să consulte medicul, pentru a nu împiedica vindecarea tatuajului.Cine nu are voie să facă această procedură?
Procedura nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet zaharat sau sunt alergice la substanţele anestezice, precum lidocaina.De ce apelează lumea la machiaj semipermanent?
Machiajul semipermanent a devenit o soluţie tot mai atractivă pentru persoanele care vor să aibă câteva accente faciale, cum ar fi sprâncene frumos definite, privire mai intensă sau buze mai vii şi mai conturate. De asemenea, este foarte apreciat de doamnele care nu au timpul necesar de a sta în faţa oglinzii sau de cele care s-au săturat să dea banii pe produse de machiaj.Este nevoie de o pregătire iniţiala a zonei tatuate?
Zona sprâncenelor se curăţă mai intai de firele de păr care ne împiedică să creăm o formă frumoasă (însă ar trebui lăsate cât mai multe fire de păr posibil, pentru a avea un aspect cât mai natural). După care se creionează şi se anesteziază,dacă este necesar, aproximativ 20 de minute.Ce substanţe se folosesc?
Pigmenţii pe care îi folosesc, sunt pe bază de oxid de fier şi carbon, substanţe pe care le avem în propriul nostru corp şi care nu ne sunt dăunătoare. În schimb, ar trebui să ne ferim de cele care au ingrediente pe bază de compuşi organici, cum ar fi plantele, care sunt purtătoare de bacterii şi pot fi cauza alergiilor.Care sunt paşii efectivi de tatuare?
Machiajul semipermanent al sprâncenelor şi al ochilor se realizează în mai mulţi paşi:• În primul pas, machiajul este realizat cu un material care se şterge uşor, astfel încât clienta să vadă care va fi rezultatul pe care îl va obţine şi să poată sugera schimbări.
• Aplicarea unei substanţe anestezice. Substanţa se aplica prin ungere, se lasă să acţioneze cel putin 20 de minute şi se acoperă cu un nailon. Anestezia reduce senzaţia de usturime din timpul procesului de machiaj permanent.
• Efectuarea machiajului semipermanent al ochilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu