sâmbătă, 8 iunie 2013

Ce este un machiaj permanent şi semipermanent?

O procedură de colorare a zonelor pe care le dorim mai accentuate, prin tatuarea pielii cu pigmenți, care se introduc în straturile pielii. În dermatologie este utilizată pentru camuflarea zonelor de țesut depigmentate sau hiperpigmentate, iar în cosmetică este folosit pentru realizarea machiajelor de lungă durată.
Machiajul permanent este procedura prin care pigmenții sunt introduși foarte adânc sub piele, mai exact în al treilea strat, iar în cazul machiajului semipermanent pigmenții sunt introduși în straturile de suprafață.

Machiajul sprâncenelor

Se știe prea bine că forma sprâncenelor este cea care influențează întreaga expresivitate a feței, de aceea pentru a vă machia sprâncenele trebuie să alegeţi forma cea mai reușită pentru fața voastră. Împreună cu specialistul veți selecta și culoarea care o doriți. Apoi, pigmentul va fi introdus în piele, iar în rezultat veți primi sprâncenele pe care le-ați visat. Pentru tatuarea sprâncenelor se recomandă, totuși, machiajul semipermanent, deoarece în timp elasticitatea pielii se schimbă și poate suferi unele transformări. Procedura este absolut nedureroasă și durează 1 – 1,5 ore. Adio sprâncene scurte, rare, neuniforme sau cicatrici în arcadă, toate acestea pot fi corectate prin machiajul semipermanent.

Machiajul ochilor

Machiajul semipermanent al ochilor se efectuează într-un mod cât se poate de natural. În acest caz se va accentua linia dintre gene și pleoapă. Subţire machiată aceasta va da expresie ochilor, care vor avea un caracter special și o structură bine definită. Pentru ochii cu gene rare, machiajul semipermanent oferă o estetică apropiată de realitate. Aici putem menționa și procedura care creează efectul de gene mai dese. Culorile machiajului diferă în funcție de preferințe, dar și în dependență de culoarea tenului și a ochilor. Procedura durează 1-2 ore.

Conturul buzelor

Forma și conturul buzelor sunt frumos evidențiate, iar în cazul unor imperfecțiuni ca buza arcuită, plată sau asimetrică, pot fi ușor corectate. Dacă doriţi puteți alege o altă formă sau chiar o altă culoare. Pentru machiajul buzelor se apelează la 2 proceduri: machiajul buzelor în totalitate sau marcarea conturului. Machiajul nu trebuie sa fie prea intens, deoarece va fi purtat tot timpul.
Avantaje
  • Economisiți timp.
  • Aveți un machiaj profesional.
  • Arată perfect, nu se șterge, nu se întinde, nu curge.
  • Sporiți frumuseţea naturală a buzelor, sprâncenelor sau pleoapelor.
  • Economisiți bani pentru că nu veți mai avea nevoie de cosmetică.
Dezavantaje
  • Un machiaj semipermanent nu poate fi schimbat în fiecare zi, iar unele persoane pot deveni nemulțumite de aspectul lor.
  • Riscul unor zone pigmentate care pot deveni mai șterse.
  • Machiajul semipermanent nu este recomandat tuturor persoanelor, în special celor care suferă de boli de piele.
Machiajul semipermanent este perfect pentru persoanele care au o viaţă activă, care sunt alergice la cosmetice și machiaje clasice sau pentru cele care nu sunt profesioniste în aplicarea machiajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu